Një grua është arrestuar për shkak të vendosjes së gjilpërave të kontaminuara në dredhëza që detyronte supermarkete anembanë Australisë të nxirrnin fruta nga raftet dhe fermerët për ta hedhur atë me kamion.

Gruaja 50 vjeçare u fut në burgun e policisë në Queensland të dielën pas një hetimi prej një muaji që përfshinte autoritetet dhe agjencitë e inteligjencës nga shtete të shumëfishta.

Ajo pritet të akuzohet dhe të dalë përpara Gjykatës së Brisbane Magistrates të hënën në prag të një krize që u përhap në të gjashtë shtetet.

Më shumë se 100 raporte të frutave të manipuluara po hetohen nga policia në të gjithë Australinë, shumë prej të cilave mendohet të jenë raste të rreme ose të kopjuara.

Zyrtarët e shëndetësisë në Queensland lëshuan një paralajmërim për sigurinë më 12 shtator pas zbulimit të gjilpërave të fshehura brenda një punishteje të luleshtrydheve.

Ky fenomen u quajt si “terrorizëm ushqimor” ngase luleshtrydhet u përhapen në mbarë vendin./Lajmi/