Harresa është shenjë e inteligjencës së jashtëzakonshme

Por, si njerëz, jo çdoherë është e mundur të mësohet përmendësh çdo hollësi.

Studiuesit Paul Frankland dhe Blake Richards nga Universiteti i Torontos kanë zbuluar se kujtimet e vjetra në tru janë “të mbingarkuara” nga kujtimet e reja.

Është edhe më e vështirë për ne që të kujtojmë përshtypjet e vjetra, ose t’i harrojmë ato plotësisht.

Sipas hulumtimit, vetëm për shkak se një person ka një kujtesë më të mirë, kjo nuk do të thotë patjetër se është shumë inteligjent.

Në fakt, studimi zbuloi se e kundërta duket të jetë e saktë.

Ka njerëz që mësojnë përmendsh të gjitha detajet në kokë, e cila është e dobishme, por është edhe më e dobishme dhe më e shëndetshme të kujtohet një shkallë më e madhe e gjithçkaje dhe të harrohen detaje të vogla.