I nominuari për Drejtor të Inteligjencës në Amerikë ka lidhje të afërta me shqiptarët

Presidenti amerikan, Donald Trump, ka njoftuar të premten se do të nominojë përfaqësuesin republikan John Ratcliffe si Drejtor të Inteligjencës Amerikane.

Ratcliffe njihet për lidhje të forta me komunitetin shqiptar në SHBA.

Ratcliffe ishte nominuar për këtë pozitë edhe në korrik të vitit të kaluar, por e refuzoi nominimin në gusht, pasi u ngritën dyshime rreth mungesës së përvojës së tij dhe ekzagjerimeve të mundshme në rezyme.

Trumpi rinominon zëvendësuesin e Grenellit për inteligjencën amerikane

Por për shqiptarët, Ratcliffe nuk njihet vetëm si i nominuar për këtë pozitë të lartë.

Më 2016, Ratcliffe kishte qenë i pranishëm dhe kishte mbajtur fjalë rasti në cilësinë e të ftuarit të veçantë në “Forumin Ekonomik Mbarëkombëtar të Diasporës Shqiptare” në New York, i organizuar nga rrjeti shqiptaro-amerikan.

Në disa takime të tjera shihen fotografi të Ratcliffet me Pandeli Majkon, ministër i Shqipërisë për Diasporën dhe me Fatmir Mediun, ish-ministër i Mbrojtjes në Shqipëri.

Takime me të kanë pasur edhe zyrtarë nga Kosova, përfshirë deputetë të Kuvendit të Kosovës, shkruan TCH.

Kongresisti Ratcliffe është mik i afërt me biznesmenë shqiptarë në Amerikë.

Kjo dëshmohet nga fotografitë e postuara në rrjete sociale nga këta biznesmenë.

Më 20 shkurt, Presidenti amerikan, Donald Trump, emëroi Richard Grenellin, ambasadorin amerikan në Gjermani, njëherësh i dërguar i posaçëm i SHBA-së për bisedimet Kosovë-Serbi, ushtrues detyre të Drejtorit të Inteligjencës Kombëtare.

Ratcliffe dhe biznesmeni shqiptar Ismet Smajli