Italia me masa ekstreme ndaj koronavirusit, 2 javë karantinë për kosovarët

KHIMKI, MOSCOW REGION, RUSSIA - MAY 12, 2020: Employees leaving the Contaminated Zone of the Federal Clinical Center of Higher Medical Technologies (Clinical Hospital 119) of the Russian Federal Medical Biological Agency (FMBA) that treats COVID-19 patients, patients with suspected coronavirus and patients with viral community-acquired pneumonia. Sergei Bobylev/TASS (Photo by Sergei BobylevTASS via Getty Images)

Ministria e Shëndetësisë në Itali ka propo.zuar sanksione ekstreme në luf.tën ndaj koronavirusit.

Në përpjekjet për të mos lejuar një valë të dytë prekjesh me koronavirus dhe mijëra vi.ktima si në valën e parë, Italia ka propo.zuar vendime tejet të ashpra.

Të gjithë ata që nga pakujdesia përhapin koronavirusin, do të dën.ohen deri në 12 vite bur.gim.

Ndërsa, personat që qëllimisht do përhapin këtë sëmundje, mund të dën.ohen me bur.gim të përjetshëm.

Italia poashtu ka marrë vendime që të gjithë personat që vijnë nga shtetet jashtë Shëngenit do të duhet t’i nënshtrohen karantinës 2 javore.

Kjo do të thotë që diaspora kosovare që jeton në Itali mund të ketë obligative karantinimin 2 javësh./Indeksonline/