Ja cili është qyteti më i ftohtë në botë

Qyteti më i ftohtë në botë llogaritet të jetë Jakutsk, kryeqytet i rajonit të Jakutija-s në Rusi.

Temperaturat në dimër në këtë qytet shkojnë mesatarisht në -34 gradë celcius.

Pranë këtij qyteti ndodhet edhe fshati më i ftohtë në botë, Ojmakon.

Në këtë fshat është shënuar edhe temperatura më e ftohtë ndonjëherë mbi Tokë.

Temperatura më e ulët e matur në fshatin në fjalë ka qenë -71.2 gradë C dhe është shënuar përpara 90 vitesh.

Shiko Fotot: