Ja për çfarë shërben hapësira bosh në fund të kapakut të stilolapsit

Tek shumica e stilolapsave kapaku është i hapur në fund.

Por për çfarë shërben kjo hapësirë e hapur?

Hapësira në fund të kapakut të stilolapsave është dizajnuar si masë mbrojtëse për fëmijët në rast se ata e gëlltisin.

Në një rast të tillë kur një fëmijë e gëlltit dhe i ngecet në fyt, kjo vrimë i mundëson qarkullimin e ajrit.