Web Analytics

Ja sa para fitoi FSHF me Kombëtaren e Shqipërisë nga pjesëmarrja në Euro

Shqipëria e mbylli rrugëtimin e saj të UEFA Euro 2024 në fazën e grupeve, duke siguruar vetëm një pikë pas humbjeve nga Italia (2-1) dhe Spanja (1-0) dhe një barazim kundër Kroacisë (2-2).

Pavarësisht grupit sfidues dhe largimit të hershëm, kombëtarja e Shqipërisë nuk luajti vetëm për krenarinë kombëtare, por edhe për shpërblime të konsiderueshme financiare nga UEFA.

Federata e Futbollit të Shqipërisë (FSHF) mori 9.25 milionë euro për kualifikimin në Euro 2024.

Përveç kësaj shume bazë, UEFA ndau 1 milionë euro për çdo fitore në fazën e grupeve dhe 500 mijë euro për çdo barazim.

Me një barazim në emër të tyre, Shqipëria fitoi 500,000 euro shtesë.

Rrjedhimisht, duke kombinuar shpërblimin e kualifikimit dhe bonuset e performancës, FSHF grumbulloi një total prej 9.75 milionë eurosh nga turneu.

Nga rubrika