Jahjaga takon djaloshin me koeficient të inteligjencës 145, e quan “Ajnshtajn të kohës moderne”

Ish-presidentja e Kosovës Atifete Jahjaga, sot ka pritur në takim takuar sot djaloshin Lum, i cili ka koeficient të inteligjences 145.

Ajo shprehet se Lumi qysh nga mosha dy-vjeçare ka shfaqur nivel të inteligjencës jo të zakonshme me fëmijët e moshës së tij.

Tutje Jahjaga e quan djaloshin “Ajnshtajn të kohës moderne”.

Postimi i plotë i Jahjagës:

Ishte kënaqësi e veçantë që të pres në vizitë Lumin, një djalosh kurioz i cili premton shumë për të ardhmen e vendit tonë.

Lumi ka treguar inteligjencë mbi mesatare me koeficient të intelegjencës 145 dhe është pjesë e Institutit “Atomi”.

Pasuria më e madhe e Republikës së Kosovës janë fëmijët inteligjentë si Lumi.

Mirëpo, na takon neve që këtë pasuri ta përkrahim duke i ofruar të gjitha kushtet e nevojshme për zhvillimin intelektual.

Lumi qysh nga mosha 2 vjeçare ka shfaqë një nivel të intelegjencës jo të zakonshme me fëmijët e moshës së tij.

E fëmijët si Lumi, të cilët e di që nuk janë pak në numër, duhet përkrahur që intelegjencën e tyre ta sfidojnë në kushte dhe mundësi të duhura.

Lumi – Ajnshtani i kohës moderne, shpresoj që në të ardhmen, ta vendosësh Kosovën në harten e gjenive botëror.

https://www.facebook.com/atifete.jahjaga.zprk/posts/3107919795963809?__tn__=-R