Jo vetëm njerëzit. Kujdes! Macja e qeni rezulton pozitive për koronavirus

Një mace në Belgjikë ka testuar pozitive për koronavirusin pasi është infektuar nga pronari i saj, me virusin vdekjeprurës.

Macja e sëmurë rezultoi pozitive pasi tregoi simptoma klasike të COVID-19 – përfshirë vështirësinë në frymëmarrje – një javë pasi pronari i saj u sëmur së pari, thanë zyrtarët shëndetësorë në një konferencë për shtyp.

Ndërsa është infeksioni i parë i njohur i një mace, dy qen në Hong Kong kanë testuar më parë pozitiv.

“Macja kishte diarre, vazhdonte të vjella dhe kishte vështirësi në frymëmarrje.

Studiuesit gjetën virusin në jashtëqitjet e maceve, “tha profesori Steven Van Gucht.

Asnjë informacion nuk u dha për kushtet e maceve ose pronarit të saj.