Kemi vepruar gabim! Kurrë mos ia lironi vendin një të moshuari në autobus

Të gjithëve neve na ka ndodhur të paktën njëherë që të ngrihemi nga ulëset e një autobusi për t’ia liruar vendin një të moshuari/e, e krejt kjo në shenjë respekti.

Por megjithatë kemi vepruar gabim.

Sipas ekspertëve, lirimi i vendit dhe lejimi i tyre që të ulen, ndikon negativisht në shëndetin e të moshuarve.

Ata duhet të mbajnë trupin në lëvizje që të jenë sa më të shëndetshëm.

Në vend që të përdorin ashensorin, ata duhet të ngjisin shkallët si dhe të ecin për 10 minuta në ditë.