Shumë persona kanë dhimbje lukthi.

E për ta kemi një recetë e cila ua mundëson të jau ndaloj dhimbjet.

Nëse jeni duke përjetuar djegie të gjoksit, gjëja e parë që ju shkon ndërmend është një zgjidhje e shpejtë.

Deri më tani një ndër këto zgjidhje ka qenë soda, e cila me përmbajten e saj krejtësisht bazike arrinë ta qetësojë djegien e lukthit.

Kjo gendje zakonisht shkaktohet nga ngrënia e ushqimeve pikante, me shumë yndyrë apo brumërat.

Gjithsesi, disa alternativa të shpejta për zgjidhjen e këtij problemi janë:

Xhenxhefili– është përdorur me vite të tëra, për trajtimin e shumë simptomave.

Një ndër to është edhe djegia e lukthit.

Ju mund ta përdorni atë duke e përzier me çaj apo me ujë të ngrohtë.

Uthulla e mollës-është një ilaç natyral për trajtimin e këtij problemi.

Çamçakëzi– mund ta stimuloj prodhimin e salivës apo pështymës, e cila ka aftësi ta zbutë djegien dhe ta pastroj lukthin nga aciditeti i tepërt.

Disa alternativa ta tjera janë: humbni peshë, mos konsumoni alkool, mos pini duhan, shmangni konsumimin e qepëve dhe pijeve me gaz.