Marko Gjuriq është duke manipuluar shumë.

Madje ai nuk i kursen as fëmijët e komunitetit serb në Kosovë.

Kjo është një politikë e tij shumë e rrezikshme.

I ashtuquajturi drejtor i Zyrës për Kosovë në Qeverinë e Serbinë, Marko Gjuriq gjatë ditës së sotshme ka pritur në ndërtesën e presidentit e Serbisë 85 fëmijë serbë që jetojnë në Kosovë.

Ata ishin ftuar dje që të ushin në tribunat në ndeshjen midis Partizanit të Beogradit dhe Az Alkmarit.

Gjatë takimit me ta, Gjuriqi mbajti një fjalim ku tentonte t’i manipulonte ata duke folur për Kosovën.

Ai tha se Serbia do të bëjë gjithçka që ata të rriten në Kosovë, në mënyrën më të mirë.

Ai vazhdoi të manipulonte duke thënë se ata po jetojnë në kushte të vështira në Kosovë.

– Ne do të vazhdojmë të punojmë në mënyrë kolektive dhe unike për të na bërë sa më shumë që të jetë e mundur dhe të jemi sa më komplekse, tha Gjuriq, duke falënderuar mësuesit që kujdesen për fëmijët serbë në kushte të vështira.