Këto janë barnat e reja që mund të ndalojnë COVID-19 në fazat e hershme të virusit

Një grup i ri i barnave është shpallur si një mënyrë për të parandaluar virusin COVID-19 dhe për të përmirësuar nivelet e mbijetesës në spital.

Kryeministri britanik Boris Johnson ka përmendur dexamethasone, remdesivir, tocilizumab dhe mundësi të tjera të mundshme për të frenuar përhapjen e COVID-19.

Dexamethasone, një tabletë steroide, tashmë është treguar për të ndihmuar shërimin e pacientëve në spital dhe është kredituar nga shefat e shëndetit duke shpëtuar 22,000 jetë.

Tocilizumab, një ilaç antitrupash intravenoz, ka treguar rezultate premtuese në uljen e vdekjeve në spital.

Përfitimet e lehta janë parë me remdesivir në rastet më ekstreme të COVID-19.

Është zhvilluar për të trajtuar hepatitin C dhe ndërsa nuk është provuar të shpëtojë jetë, shpresohet që të parandalojë zhvillimin e sëmundjes së rëndë.