Këto janë profesionet më të kërkuara në botë

Më shumë se 330 milionë njerëz dhe kompanitë të cilat e përdorin LinkedIn, faqe kjo e internetit që ka një bazë të të dhënave të pabesueshme rreth tregut të punës.

Bazuar në të dhënat nga viti 2014, është krijuar një listë me profesionet që do të kërkohen më së shumti gjatë vitit 2015, transmeton InfoKosova.

Sipas LinkedIn, personat që posedojnë këto aftësi do ta kenë më lehtë të gjejnë punë:

1. Analiza statistikore dhe mbledhje të informacionit.

2. Programues të “Middleware” dhe “integrim” të softvereve.

3. Sistemi i menaxhimit për ruajtjen e të dhënave.

4. Rrjeti i Informacionit të Sigurimit.

5. SEO/SEM marketingut.

6. Business Intelligence.

7. Zhvillimi i aplikacioneve mobile.

8. Zhvillimi i aplikacioneve në ueb.

9. Projektim dhe programim të algoritmeve.

10. Njohuri dhe gjuhë programuese të kombinuara me Perl/Python/Ruby.