Kina totalisht tjetër nivel! Hap spitalin e parë me robotë “inteligjentë” me shpejtësi 5G

Kina ka ndërtuar spitalin e parë ‘inteligjent’ të koronavirusit, i cili përfshin iinfermierë robotë me shpejtësi 5G që ofrojnë kujdes për pacientët 24 orë.

Gjashtë lloje të ndryshme të robotëve kanë marrë poste për të zvogëluar ngarkesën e rëndë të mjekëve dhe për të parandaluar infeksionin midis mjekëve dhe pacientëve, sipas mediave kineze.

Programi i teknologjisë së lartë u lançua të shtunën e kaluar në fushën e spitalit Wuchang në Wuhan, provinca e Hubei në qendër të Kinës.

Makineritë inteligjente mund të masin temperaturën e pacientëve dhe t’u ofrojnë ushqim atyre.

Ata gjithashtu mund të patrullojnë dhe dezinfektojnë zonat spitalore.

Rrjeti i pajisur me 5G gjithashtu lejon mjekët të përdorin robotët që grumbullojnë statistikat dhe të marrin azhornime të drejtpërdrejta të pacientëve nga distanca.