Kjo është koha më e mirë për të postuar në Instagram

Përdoruesit kanë menduar për vite nëse postimet në Instagram marrin më shumë vëmendje në varësi të kohës së ditës që postohen.

Ideja është që më shumë njerëz janë në aplikacion në periudha të caktuara të ditës, si p.sh. në pushimin e drekës ose pas punës.

Ditët specifike thuhet se gjithashtu janë më të mira për angazhim.

Të dielave, për shembull, njerëzit kanë më shumë gjasa të pushojnë në divane duke shikuar postimet në rrjetet sociale.

Se kujt i shfaqen postimet dhe kur varet nga një sërë faktorësh, përfshirë kohën e ditës.

Faktorë të tjerë përfshijnë interesin e mundshëm të ndjekësit për postimin, marrëdhënien e tyre me ju, frekuencën me të cilën postoni dhe më shumë.

Vitin e kaluar, firma e marketingut të mediave sociale, Later, analizoi 35 milionë postime në Instagram për të arritur në fund të misterit.

Ata zbuluan se koha më e mirë për të postuar në Instagram, pra, koha që do të sjellë më shumë pëlqime dhe komente është ora 6 e mëngjesit me orë lokale.

Ditët më të mira për të publikuar, gjetën ata, janë të shtunave dhe të dielave.