Konsumimi i çokollatës së errët zvogëlon stresin dhe inflamacionin

Hulumtimet e reja tregojnë se mund të ketë përfitime shëndetësore për të ngrënë disa lloje të çokollatës së errët.

Ndërsa dihet që kakao është një burim kryesor i flavonoideve, kjo është hera e parë që efekti është studiuar në lëndët njerëzore për të përcaktuar sesi mund të mbështesë shëndetin konjitiv, endokrin dhe kardiovaskular.

Lee S. Berk, DrPH, dekan i asociuar i çështjeve të kërkimit, Shkolla e Profesioneve të Shëndetit Aleate dhe një studiues në psikoneuroimunologji dhe shkencë ushqimore nga Universiteti Loma Linda, shërbeu si hetues kryesor në të dy studimet, shkruan Alternative Medicine.

Flavonoidet që gjenden në kakao janë antioksidantë dhe agjentë anti-inflamatorë jashtëzakonisht të fuqishëm, me mekanizma të njohur të dobishëm për shëndetin e trurit dhe kardiovaskulare.

Gjetjet e studimit tregojnë se konsumi i kakaos rregullon rrugë të shumta sinjalizuese ndërqelizore të përfshira në aktivizimin e qelizave T, reagimin imun qelizor dhe gjenet e përfshira në sinjalizimin nervor dhe perceptimin shqisor, kjo e fundit potencialisht e lidhur me fenomenet e hiperplastikitetit të trurit. /Lajmi.net/