Koronavirusi: A mund ta shëtisni qenin tuaj derisa jeni të izoluar?

Ka qenë një kohë e trazirave masive, pas shpërthimit të koronavirusit ka parë një copëz të popullatës duke u izoluar, duke distancuar shoqërinë dhe duke u bezdisur me blerje paniku.

Ndërsa kjo është mjaft e çuditshme për ne njerëzit, për qentë është edhe më konfuze.

Ne nuk mund t’i bëjmë me dije saktësisht pse punojmë nga shtëpia ose ndryshojmë rutinat tona, raporton “Metro”.

Një gjë për të cilën mund të pyesni është nëse akoma ju lejohet t’i merrni ata në shëtitjet e tyre të përditshme.
Përgjigja nuk është prerje e qartë, veçanërisht duke pasur parasysh që informacioni që po na jepet po ndryshon për orë.

Por të vendosësh se çfarë të bësh varet nga fakti nëse po shfaqesh simptoma apo jo.

A mund ta bëni qenin tuaj për shëtitje nëse nuk keni simptoma të COVID-19?

Nëse nuk keni simptoma të koronavirus, nuk keni qenë në ndonjë nga vendet më të prekura kohët e fundit, nuk jetoni me dikë që tregon simptoma dhe nuk keni qenë në kontakt me këdo që është diagnostikuar, aktualisht nuk jeni nën udhëzim për tu izoluar.

Sidoqoftë, të gjithë jemi këshilluar të praktikojmë distancimin shoqëror, veçanërisht nëse konsiderohemi të prekshëm.

Kjo do të thotë të shmangni të gjitha udhëtimet jo thelbësore dhe tubimet e mëdha, përfshirë pijet, restorantet dhe koncertet.

Nëse keni kushte themelore shëndetësore, duhet të jeni veçanërisht të rreptë me këtë dhe të qëndroni brenda edhe pa simptoma.

Në thelb, tregoni kujdes në varësi të situatës tuaj edhe nëse nuk ju është thënë të izoloheni, dhe nëse shkoni jashtë, qëndroni larg zonave të zëna dhe qëndroni të paktën dy metra larg nga njerëzit e tjerë.

A mund ta bëni qenin tuaj për shëtitje nëse jeni duke u izoluar?

Po, ecni kafshët tuaja shtëpiake, por nëse jeni në izolim shtëpiak, shkoni jashtë, por përpiquni të shmangni njerëzit e tjerë.

Nëse po përjetoni simptoma dhe jetoni vetëm, duhet të izoloheni për shtatë ditë.

Nëse jetoni me njerëz të tjerë, e gjithë familja do të duhet të izolohet për 14 ditë.

Izolimi do të thotë të mos largoheni nga shtëpia juaj për ndonjë arsye, apo edhe të hapni derën për të marrë një dorëzim direkt.

Pra, pa shëtitje.

Mund të jetë zhgënjyese si për ju ashtu edhe për qenin tuaj, por siguria jonë kolektive është më e rëndësishme, dhe nëse mund të ushtroni këlyshët tuaj përreth shtëpisë që mund të mjaftojnë për momentin.

Mbajtja e tyre e stimuluar me lodra dhe shumë lojë.

Fatmirësisht, është thënë që qentë mund të na japin COVID-19 dhe anasjelltas, kështu që ju jeni më shumë se i sigurt për t’u dhënë atyre të gjitha përkëdheljet në ambiente të mbyllura. /Lajmi.net/