Termetet janë shtuar në Kosovë dhe Shqipëri.

Nuk dihen arsyet, por Shqipëria është duke u goditur si shpesh nga termetet.

Tërmet i fuqishëm ka goditur sot detin Adriatik, ku lëkundjet e forta kanë dridhur Kosovën e Shqipërinë.

Sipas asaj që tregohet në Qendrën Ndërkombëtare të Tërmeteve, fuqia e lëkundjeve ka qenë 5.8 ballë.

Epiqendra ka qenë 6 kilometra larg Durrësit, dhe 34 kilometra larg Tiranës.

Lëkundje të forta janë ndjerë edhe në Kosovë, në zonën e Dukagjinit.