Kosova padit Malin e Zi për pronën prej katër mijë e 500 metrave katror në Budvë

Ministria e Drejtësisë së Kosovës e ka paditur Komunën e Budvës së Malit të Zi dhe kompanisë “Sunraf beadh properties”, duke kërkuar kthimin e katër mijë e 500 metrave katror të pronës së shetitorës në Rafailloviq e cila është përdorur pushimore fëmijësh, raporton Vijesti, transmeton Klankosova.tv.

Kosova pretendon se ka blerë këtë vendpushim gjashtë dekada më parë dhe kërkojnë nga Gjykata e Kotorrit, ku është ngritur procesi gjyqësor, që të miratojë një masë të përkohshme që ndalon asgjësimin dhe tjetërsimin e vendit deri në përfundim të kontestit gjyqësor.

Komuna e Budvës e ka kundërshtuar padinë e institucioneve të Kosovës, duke kërkuara nga gjykata që ta refuzojë atë.