Kosovë: Hapen kufijtë tokësorë, pas një jave edhe ata ajrorë

Të shfuqizohet vendimi për mbylljen e kufijve, të hapen të gjitha pikat kufitare në Kosovë.

Ata që vijnë nga jashtë dhe nuk e kanë kryer testin në afat kohor jo më shumë se 4 ditë, detyrohen të vetizolohen për shtatë ditë.

Pas një jave të hapen kufijtë ajrorë

Informacionet e fundit nga Qeveria në detyrë në mbledhjen e sotme ka marrë vendimin t’i shfuqizojë disa nga vendimet që kishte ndërmarrë për shkak të parandalimit të përhapjes së pandemisë COVID-19.

Sipas kësaj thuhet se ministri në detyrë i Shëndetësisë, Arben Vitia, ka prezantuar vendimet, të cilat më pas u votuan në mbledhjen e Qeverisë.

Ai tha se vendimet vijnë pas analizës së situatës dhe rekomandimeve të IKSHP-së.

“Rihapja e kopshteve dhe çerdheve mosha 0-5 vjeç, përgatitjet për testin e arritshmërisë, kthimi në shkollë i klasave të nënta, organizimi i ambientit për testin e maturës. Të shfuqizohet vendimi për vetizolim.

Të shfuqizohet vendimi për mbylljen e kufijve, të hapen të gjitha pikat kufitare në Kosovë.

Ata që vijnë nga jashtë dhe nuk e kanë kryer testin në afat kohor jo më shumë se 4 ditë, detyrohen të vetizolohen për shtatë ditë. Shfuqizohet mbyllja e kafiterive, bareve restoranteve dhe qendrave tregtare”, tha Vitia.

Vitia bëri të ditur se më 20 qershor do të bëhet vlerësimi i masave.

Vitia shtoi se gjatë kësaj kohe do të ketë kontrolle të rrepta, për të parë nëse po respektohen masat e duhura në parandalimin e përhapjes së pandemisë COVID-19.