Krijesa e çuditshme në formë truri në një liqe në Kanada, shkencëtarët të habitur se si arriti atje!

Kjo krijesë e çuditshme është zbuluar në një liqen të quajtur “Laguna e Humbur” dhe ka formën e një mase xhelatinoze.

“Slimy blob” apo “Njolla e zbehtë”, ky është emri më pak-se-shkencor për krijesat e mprehta dhe çuditërisht të qëndrueshme në pellgjet e Lost Lagoon në Stanley Park, Kanada.

Në video, gjallesa mund të shihet duke u lëkundur dhe pulsuar, pasi është nxjerrë nga uji.

Ajo përbëhet nga organizma mikroskopike, të quajtura zooids, të cilat mund të shumëfishohen pa patur nevojën të kryejnë marrëdhënie.

Çfarë të bën përshtypje tek kjo krijesë është forma e saj si truri i njeriut.

Blloqet janë të vështira për t’u vënë në dukje sepse janë të maskuar dhe ka shumë të ngjarë që shumica e njerëzve po i shohin ato vetëm tani sepse “Laguna e Humbur” ka nivele të ulëta të ujit, të cilat e bëjnë më të dukshëm masën xhelatinoze.

Çdo koloni është e përbërë nga kafshë të vogla që janë klone gjenetike të njëri-tjetrit, dhe nxjerrin sekrecione, duke u lidhur së bashku, ndonjëherë rreth një dege apo shkëmbi.

Shiko Videon: