Kryeministri Kurti propozon heqjen e taksës 100 për qind për lëndën e parë

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti ka nënshkruar dokumentin për shqyrtimin dhe miratimin në mbledhjen e ardhshme të Qeverisë rreth lirimit nga tarifa 100 për qind për lëndën e parë që hyn në Kosovë nga Serbia dhe Bosnja e Hercegovina.

Sipas këtij vendimi që mban datën 20 mars 2020 (sot) vendimi pritet të hyjë në fuqi më 1 prill 2020, me ç’rast detyrohet Ministria e Financave e Kosovës dhe Doganat ta zbatojnë vendimin.

Ky vendim sipas zëvendëskryeministrit të dytë në qeverinë Kurti, Haki Abazi nuk është marrë ende, por vetëm është duke u rishqyrtuar në mbledhjet që qeveria po i mban në distancë me ministrat e dikastereve që janë pjesë e ekzekutivit.

Abazi i pyetur nga Klan Kosova nëse tarifa për lëndën e parë do të hiqet komplet e jo vetëm pjesërisht si ishte paralajmëruar me herët, ai përmes telefonit deklaroi ende nuk kanë marrë një vendim konkret si ekzekutiv, por që kjo do të vendoset ne mbledhjen e sotme të qeverise ne këto katër orët e ardhshme meçe ende janë duke e diskutuar këtë temë.

Sipas tij shqyrtim e diskutim ka por ende jo edhe vendim konkret, Abazi shtoi për televizionin se ky vendim ka qene i parapare te merret me 15 mars, por qe shkaku i përhapjes së Pandemisë COVID-19, nuk ka ndodhur ende deri tashti.