Kryetari i Nju Jorkut e jep lajmin e keq: Karantina mund të zgjasë deri në 9 muaj

NEW YORK, NY - MARCH 2: New York state Gov. Andrew Cuomo speaks during a news conference on the first confirmed case of COVID-19 in New York on March 2, 2020 in New York City. A female health worker in her 30s who had traveled in Iran contracted the virus and is now isolated at home with symptoms of COVID-19, but is not in serious condition. Cuomo said in a statement that the patient "has been in a controlled situation since arriving to New York." (Photo by David Dee Delgado/Getty Images)

Kryetari i Nju Jorkut, Andrew Cuomo, ka dhënë një paralajmërim pas vendosjes së orës policore në shtetin e tij, dhe zbarkimin e ushtrisë.

Cuomo ka parashikuar që karantina të zgjasë 4 deri në 9 muaj.

I njëjti e ka përjashtuar mundësinë që gjendja aktuale e krijuar nga virusi kinez Covid-19 të kalojë brenda disa javëve.

I pari i Nju Jorkut ka thënë edhe se gjendja aktuale do të ketë ndikim shumë negativ në ekonominë amerikane.

Shkalla e papunësisë pritet të rritet si pasojë e masave që janë marrë për parandalimin e virusit.

Covid-19 është përhapur në shumë vende të globit, pas paraqitjes së parë në Wuhan të Kinës.

Shtetet në pamundësi të ndalimit të virusit kanë marrë masa të vetizolimit të qytetarëve të tyre. /Express/