Kur ambasadori i Francës ja puthi këmbët komandantit shqiptar Hajredin Barbarosa

Shqiptarët gjatë sundimit të perandorisë Osmane kanë mbajtur shumë poste të larta në hierarkine e perdandorise, si poste kryemnistrash, pashallarësh, vezirësh e shumë poste tjera drejteuese, nder to ka qene edhe Hajrudin Barbarosa që çliroj qytetin Ostia, i cili është 15km larg Romës dhe më pastaj vendosi të vazhdojë edhe me çlirimin e vet Romës.

Ambasadori i Francës kur e kuptoi rrezikun, i lutej të mos vazhdojë, me ç’rast i’a puthi edhe këmbët, gjë që e bëri atë të ndalojë.

Barbarosa poashtu udhëhoqi flotën Osmane në betejën e Prevezes, ku ata u ndeshën me Aleancen Krishtere e udhehequr nga Papa Paul 3, betejë e cila u zhvillua ne datën 28 shtator 1538 dhe ku muslimanët dolen fitimtarë!

Hajredin Barbarosa ka lindur në qytetin Mytilen të Greqisë së sotme, babai i tij ka qenë ortodoks i cili pasi është konvertuar në Islam ka marrë emrin Jakup aga!