Kurti mbanë mbledhje online me qendrat e VV-së /Zgjedhjet janë afër, të rritet organizata!

Përmes një postimi në faqen zyrtare, Lëvizja Vetëvendosje njofton se është mbajtur mbledhja e Qendrave të kësaj organizate, në të cilën mori pjesë Kryeministri i Republikës së Kosovës, njëherit Kryetari i Lëvizjes, Albin Kurti, Sekretarja Organizative, Vlora Haxhimehmedi dhe Koordinatori i Qendrave, Valon Hoti.

“Në këtë mbledhje të drejtuar nga Vlora Haxhimehmedi, Kryetari Kurti njoftoi përfaqësuesit e qendrave të Lëvizjes me vendimet që ka marrë qeveria për ta luftuar koronavirusin dhe për masat e ndërmarra dhe ato që parashihen të ndermirën për të ndihmuar bizneset, punëtorët dhe ata që kanë më së shumti nevojë.

Kryetari po ashtu foli edhe për shkarkimet e bordeve dhe zyrtarëve institucional që janë bërë muajt e kaluar, për mocionin e votëbesimit javës që shkoi, dhe për hapat e ardhshëm që ne si organizatë e si struktura duhet t’i ndërmarrim si në aspektin shoqërorë të kujdesit e solidaritetit gjatë konfrontimit të pandemisë ashtu edhe në aspektin politik të situatës së krijuar pas mocionit”, thuhet në njoftim.

Tutje thuhet se Lëvizja VETËVENDOSJE! gëzon mbështetjen më të madhe që e ka pasur ndonjëherë.

“Në adresat e saja kanë mbërritur kërkesa e interesime si dhe janë bërë anëtarësime ‘online’ si asnjëherë më parë.

Qytetarët e vetizoluar nga virusi COVID-19 po vazhdojnë të jenë aktiv.

Nuk ka sfidë më të rëndësishme se fitorja përballë këtij virusi, punë për të cilën u përgëzua Kryeministri nga e gjithë organizata jonë.

Pas kësaj përballje do të bëhemi gati për zgjedhje.

Vota e deputetëve me 25 mars kundër Qeverisë në Kuvendin e Republikës është votë që na drejton drejt kutive të votimit.

Zgjedhjet e jashtëzakonshme janë të paevitueshme.

Orvatjet e Presidentit për të bërë Qeveri të “unitetit” janë të rrezikshme sepse e shkelin Kushtetutën, gjegjësisht nenin 82 pikën 2 të saj”.

Deri sa krejt në fund ata flasin edhe për zgjedhje, për të cilat sipas tyre janë afë afër.

“Prandaj, meqenëse zgjedhjet janë afër është detyrë e secilit prej nesh të punoj që të rritet organizata jonë.

Legjitimiteti buron nga zgjedhjet.

Zgjedhjet e fundit i ka fituar Lëvizja jonë e jo partitë e tjera.

Nuk mund e nuk do ta lejojmë të vidhet vota për ndryshim.

Deri atëherë, kujdes të shtuar e qëndrim të mbarë nëpër shtëpi”./Indeksonline