Lëvoret e shalqirit kanë këto përfitime shëndetësore

Është i përkryer për ta ngrënë më vete, të përzihet në koktej ose për përgatitjen e një sallate frutash.

Sidoqoftë, një pjesë e tij përfundon gjithmonë në plehra, lëkura, por kjo është e gabuar.

Lëvorja (pjesa e bardhë) është e mbushur me disa lëndë ushqyese të rëndësishme për shëndetin.

Është veçanërisht e përqendruar në një aminoacid të quajtur citrulin, i cili ka treguar se përmirëson shpërnd.arjen e oksigjenit në qelizat dhe muskujt tuaj, duke ndihmuar potencialisht në rritjen e performancës atletike.

Disa studime tregojnë gjithashtu se citrulina mund të forcojë shëndetin e zemrës tuaj duke ndihmuar në uljen e presionit të gja.kut, veçanërisht te personat me hipertension.

Dhe mbi të gjitha, lëvorja e shalqirit është gjithashtu e pasur me fibra dietike, lëndë ushqyese që përmirësojnë shëndetin e tretjes, duke ndihmuar në përmirësimin e problemeve si kapsllëku.

Si ta hani lëvoren e shalqirit

Për dallim nga pjesa tjetër e shalqirit, nuk duhet të hani lëvoren ashtu si është, pa e përgatitur.

Është në fakt një ushqim i shkëlqyeshëm për të shtuar disa receta!

Ju mund ta ktheni lëvoren e shalqirit në reçel ose në ndonjë shurup tjetër.

Ajo kanë një aromë të butë, të ëmbël dhe mund të shtojnë një do.zë argëtimi në ushqimet tuaja të preferuara.