-3.1 C
Kosovo
E premte, Dhjetor 6, 2019
Ballina LIFESTYLE Mbyll gojën dhe hap krahët, bota ka nevojë për dashuri jo për...

Mbyll gojën dhe hap krahët, bota ka nevojë për dashuri jo për gjykime

BOTA NUK KA NEVOJË PËR GJYKIME, AJO KA NEVOJË PËR DASHURI DHE NJERËZ TË GATSHËM TË NDIHMOJNË DHE RESPEKTOJNË NJËRI-TJETRIN, AJO KA NEVOJË PËR DIKË QË MERITON DASHURI, VËMENDJE DHE KONSIDERATË, MBI TË GJITHA TË TJERAT.

PAVARËSISHT KËSAJ, SHOHIM SE GJYKIMET DHE KRITIKAT DUKET SE KANË KONTROLL MBI GJITHÇKA.

NJERËZIT JANË GJITHNJË E MË PAK TË AFTË TA VENDOSIN VETEN NË KËPUCËT E TË TJERËVE DHE, NË VEND QË TË NDIEJNË EMPATI, ATA LEJOJNË QË NDJENJA E GJYKIMIT TË MBIZOTËROJË NË ZEMRAT E TYRE.

Ndjejmë se kemi të drejtë të gjykojmë të gjithë njerëzit në çdo kohë dhe ta bëjmë këtë pa një minimum respekti dhe konsiderate.

Ne flasim keq për zgjedhjet e tij të punës dhe jetën e tij personale, ne dënojmë gjërat që ai zgjedh, ne urrejmë ngjyrën e re të flokëve të saj dhe makinën që ka blerë.

Ne madje kritikojmë dhe ngjyrën e thonjve ose këpucët që veshin.

NË FAKT, NE KEMI ZHVILLUAR NJË KOMPLEKS EPËRSIE DHE BESOJMË SE TË FOLURIT KEQ PËR TË TJERËT ËSHTË MË SE NORMALE DHE SE NUK KA PROBLEM, PASI KA NJERËZ TË TJERË QË NA KRITIKOJNË PËR GJËRAT TONA.

GJITHASHTU NE SHPESH I JUSTIFIKOJMË GJYKIMET TONA SI KRITIKA POZITIVE, SIKUR FJALËT TONA TË LIGA DO TA NDIHMONIN DISI TJETRIN TË JETONTE MË MIRË.

Këto lloj qëndrimesh lëshojnë energji të fortë negative në univers dhe kontribuojnë duke e bërë botën një vend të keq për të jetuar çdo ditë.

Në mënyrë urgjente ne duhet të krijojmë vetëdije se nuk kemi të drejtë të gjykojmë njerëzit, as të përdorim fjalë jashtëzakonisht mashtruese nën maskën e “përpjekjes për të hapur mendjen”.

SECILI NGA NE ËSHTË I LIRË TË JETOJË JETËN ASHTU SIÇ DËSHIROJMË DHE NE DUHET TË JEMI NË GJENDJE TË PRANOJMË DHE RESPEKTOJMË EDHE ATO ZGJEDHJE QË MUND TË NA DUKEN TË PAKUPTUESHME.

BOTA NUK KA NEVOJË PËR GJYKIME, AJO KA NEVOJË PËR DASHURI DHE NJERËZ QË JANË TË GATSHËM TË NDIHMOJNË DHE RESPEKTOJNË NJËRI-TJETRIN, AJO KA NEVOJË PËR DIKË QË MERITON DASHURI, VËMENDJE DHE KONSIDERATË.

Asgjë nuk mund të përmirësohet kur gjykojmë dhe tregojmë me gisht, por bota mund të ndryshojë vërtet kur ofrojmë një përqafim të sinqertë dhe hapim zemrat tona për të qenë në gjendje të duam pa kushte.

Çdo ditë, kemi mjaft shembuj negativë që na kujtojnë se si nuk duhet të veprojmë.

Ne duhet të përpiqemi të notojmë në rrjedhën e sipërme dhe të sjellim paqe dhe harmoni në këtë shoqëri të lodhur.

E VETMJA GJË QË MUND TË NDRYSHOJË BOTËN, TË SJELLË MË SHUMË GËZIM PËR TË GJITHË NJERËZIT DHE TË ZËVENDËSOJË LOTËT ME BUZËQESHJE ËSHTË DASHURIA.

VETËM DASHURIA MUND TË NXJERRË MË TË MIRËN E SECILIT PREJ NESH. PRANDAJ, KUR MENDONI TË GJYKONI DIKË, MOS HARRONI SE NUK ËSHTË E DREJTA JUAJ, ËSHTË THJESHT NJË ZGJEDHJE E KEQE QË NUK DO T’JU SJELLË ASGJË.

Mbani gojën mbyllur dhe hapni krahët.

Ofroni dashuri në vend të gjykimeve dhe do të filloni të kuptoni se sa gjëra mund të përmirësohen në jetën tuaj.

Të kujdesesh për të tjerët do të thotë të kujdesesh për veten dhe të gjitha të mirat që bëjmë për të tjerët reflektohen në jetën tonë.

609,033FansLike
29,781FollowersFollow
1,053FollowersFollow

TË FUNDIT

E mahnitshme: Kirurgët britanezë shpëtojnë vajzën e lindur me zemër jashtë

Kirurgët në Britani kanë shpëtuar jetën e një fëmije që ka lindur me zemrën e saj jashtë trupit. Kjo si rezultat i një gjendjeje të...
web
analytics