Web Analytics

Mënyra më e mirë për të parandaluar shtimin e kileve gjatë Vitit të Ri

Sezoni i festave dhe festimeve të ndryshme është i shkëlqyeshëm nga njëra anë, pasi ju lejon të shijoni më shpesh shoqërinë e të dashurit tuaj.

Por, ai është më pak i përshtatshëm pasi ju mund të paguani për atë kënaqësi më vonë duke u nervozuar për shkak të shtimit të kileve.

Kështu që këtu janë disa hile për të shmangur shtimin e kileve të tepërta.

Një nga trikat e mira është të konsumoni më shumë fruta; kur jeni në shtëpi, nuk është ide e keqe të hani disa fruta sa herë që dëshironi diçka të ëmbël në vend të ëmbëlsirave.

Kështu, edhe pa aktivitet fizik, ju do të mbani të njëjtën peshë ose do të humbni disa kile (të kontrolluara në praktikë) – natyrisht, nëse nuk hani pesë kile fruta në ditë.

Para se të shkoni në aheng, nuk është aspak e keqe të hani dy të bardha veze ose një copë djathë me pak yndyrë – pasi kjo do t’ju bëjë që të mos e teproni më vonë në mbrëmje.

Është gjithashtu një ide e mirë të filloni vaktin tuaj me një sallatë nëse është e mundur.

Kjo do t’ju bëjë të ngopeni sa të mos keni mundësi të merrni ushqim të rëndë.

Probleme me fryrje? Në këtë rast, pini sa më shumë ujë (tetë gota në ditë), konsumoni shumë fruta dhe perime, dhe shmangni kripën, sodën, miellin e bardhë, yndyrën dhe çamçakëzin pa sheqer.

Një tjetër mashtrim i mirë për të ndaluar veten të festoni diçka çdo moment është të merrni duart mbi të – mbani një çantë letre në njërën anë dhe një gotë pije në anën tjetër.

Kur bëhet fjalë për pije: Merrni pijen tuaj të parë me limon.

Pas kësaj, edhe kur pini alkool, do ta pini më ngadalë pasi nuk do të keni etje.

Gjatë mbrëmjeve kur qëndroni në shtëpi, dhe për shkak të festimeve të ndryshme tashmë jeni mësuar të merrni sasi më të mëdha të ushqimit dhe të hani vonë natën, pastroni dhëmbët pasi të keni ngrënë.

Shija e pastës së dhëmbëve në gojën tuaj do t’ju kujtojë se nuk do të keni nevojë që të hani deri në ditën tjetër.

Nga rubrika