Mësoni të thoni atë që mendoni, heshtja të vret pak nga pak

Sa njerëz nuk e shprehin mendimin e tyre për shkak të frikës nga gjykimi i të tjerëve?

Shumë, shumë.

Aq shumë sa mund të formonin një ushtri.

Një ushtri frikash dhe pasigurish.

Por, a e dini se mbajtja e mendimeve brenda jush nuk bën asgjë tjetër veçse ju vret ngadalë?

Për të mposhtur këtë të keqe që ju torturon, ajo që duhet të bëni është të mësoni të thoni atë që mendoni.

“Të thoni atë që mendoni nuk është fare e thjeshtë.

Megjithatë nuk është as e pamundur.

Ndonjëherë, ne heshtim nga frika e gjykimit të të tjerëve, nga frika për të bërë gabime.

Por mbajtja e të gjithë mendimeve brenda nuk bën asgjë, por na vret brenda, duke shfryrë egon tonë”.

Kjo është arsyeja pse është e rëndësishme që gjithmonë të shprehni emocionet, dyshimet dhe tensionet e brendshme.

Edhe nëse thoni gjëra të pakuptimta, një bindje të gabuar, të shprehësh mendimin është gjithmonë mirë, si për veten dhe për të tjerët.

Mbajtja e çdo gjëje brenda krijon krahasimin, debatin, shkëmbimin e mendimit dhe, për më tepër, dëmton marrëdhënien me të tjerët. Shprehja gjithnjë e mendimit mban gjallë marrëdhënien me ata që janë para nesh dhe gjithashtu ofron stimuj që e bëjnë bisedën të këndshme.

Këtu janë 5 arsye për të thënë gjithmonë atë që mendoni:

Kapërcen frikën e gjykimit të të tjerëve: gjithmonë jini vetvetja.

Kush tha se ishte mendimi juaj i gabuar?

Ndoshta mund të jetë ajo e atyre para jush ose ndoshta asnjërit prej tyre.

Ju nuk do të zhgënjeni askënd: sinqeriteti gjithmonë shpërblen.

Krahasimi është shumë produktiv: bota është e bukur, sepse është e ndryshme.

Po të ishim të gjithë të njëjtë, ne do të ishim robotë.

Është nga diversiteti që ka lindur jeta.

Mos hyni në hije për të bërë vend për qëndrimin e të tjerëve.

Mos harroni se ju vleni dhe për këtë arsye në qendër të botës tuaj, duhet të jeni ju dhe jo të tjerët.

Mësoni t’i jepni më shumë vlerë vetes.

Mos kini frikë të bëni gabime, sepse nëse thoni të vërtetën, nuk do të gaboni kurrë.