Metoda ‘5-5-5’ është sekreti për zierjen e vezëve të përsosura

Metoda 5-5-5 e bën vezën e zier të përsosur – një metodë gjithëpërfshirëse, duke pasur parasysh se sa e ndërlikuar është të ziesh vezët në kohën e duhur.

Çfarë është metoda 5-5-5?

Hiqni dyshimet kur bëhet fjalë për vezët e ziera me metodën 5-5-5.

Kjo është mënyra se si duhet të veproni:

Së pari, vendosni ujë në enën tuaj dhe pastaj vendosni një ‘rrjetë’ në të cilën normalisht vendosni enët e nxehta, në majë.

Së dyti, vendosni vezët tuaja në majën e ‘rrjetës’ dhe vendoseni në presion të lartë për pesë minuta.

Së treti, lërini vezët të ulen për pesë minuta ndërsa ena lëshon presion.

Së fundmi, hiqni vezët dhe vendosini në një enë me akull për pesë minuta.

Një përfitim i dukshëm i metodës 5-5-5 është që ju nuk duhet të shqetësoheni për zierje të tepërt apo të pakët.

Një këshillë e fundit që duhet të dini para se të filloni përdorimin e metodës 5-5-5 për një tenxhere të rregullt është se duhet të përdorni vezë të vjetra, sepse do të jenë më të lehta për tu qëruar.