Metoda sekrete e ushtrisë që të vë në gjumë për 2 minuta

Ushtria amerikane përdor një metodë që të vendos në gjumë për dy minuta.

Këtë metodë e aplikon për ushtarët që kanë probleme me gjumin.

Ky “sekret” është publikuar në një libër të titulluar “Relax and Win: Championship Performance”.

Lexuesit kanë mundësinë që të marrin këshilla se si të rregullojnë problemet që kanë me gjumin.

Metoda që përdor ushtria ka një normë suksesi prej 96% pas 6 javë praktike.

Dhe kjo realizohet përmes dy proceseve të ndryshme.

E para, duhet të qetësoni mendjen tuaj dhe të mos mendoni asgjë.

Që kjo të arrihet duhet rreth 1 minutë e gjysmë.

Ky minutazh nuk përfshihet në 2 minutat e vendosjes në gjumë.

Procesi i dytë përfshin 4 pika

Ushtria amerikane përdor një metodë që të vendos në gjumë për dy minuta.

Këtë metodë e aplikon për ushtarët që kanë probleme me gjumin.

Ky “sekret” është publikuar në një libër të titulluar “Relax and Win: Championship Performance”.

Lexuesit kanë mundësinë që të marrin këshilla se si të rregullojnë problemet që kanë me gjumin.

Metoda që përdor ushtria ka një normë suksesi prej 96% pas 6 javë praktike.

Dhe kjo realizohet përmes dy proceseve të ndryshme.

E para, duhet të qetësoni mendjen tuaj dhe të mos mendoni asgjë.

Që kjo të arrihet duhet rreth 1 minutë e gjysmë.

Ky minutazh nuk përfshihet në 2 minutat e vendosjes në gjumë:

  1. Qetësoni muskujt e fytyrës, duke përfshirë gjuhën, nofullën dhe muskujt përreth syve.

2. Shtendosni supet, ulini poshtë dhe pastaj rrotullohuni sa nga ana e majtë dhe pastaj djathtas.

3. Qetësoni gjoksin, nxirrni frymën.

4. Relaksoni këmbët, fillimisht pjesën e kofshëve.

Më pas, mendoni një nga këto tre iluzione:

1. Sikur jeni të shtrirë në një kanoe mbi liqen dhe s’ka asgjë tjetër veçse qiellit blu mbi ju.

2. Sikur po qëndroni shtrirë në një krevat ngjyrë kafe në një dhomë katrore.

3. Ose për 10 sekonda mund të përsërisni me vete “mos mendo”, “mos mendo”, “mos mendo”.

Kjo metodë do të fillojë të funksionojnë pas 6 javësh praktikë.