Myslimanët më 2030 do të agjërojnë dy herë brenda vitit

Sipas “Kalendarit Hënor” pas 10 vjetëve, saktësisht në vitin 2030, myslimanët do të agjërojnë dy herë brenda një viti.

Një agjërim i Ramazanit do të fillojë më 6 janar dhe tjetri më 26 dhjetor të po atij viti.

Duhet theksuar se Kalendari Hënor është i ndryshëm nga ai Diellor, kjo është arsyeja pse kjo nuk duhet të jetë surprizë, besojnë ekspertët.

Prandaj, kalendari për vitin 2030 në faqen e internetit timeanddate.com deklaron se Ramazani do të fillojë më 6 janar, pas së cilit myslimanët në mbarë botën do të festojnë Fitër Bajramin më 5 shkurt.

Deri në fund të këtij viti, Ramazani do të fillojë përsëri më 26 dhjetor të po të njëjtit vit.

Hasan Ahmed Al Hariri, Drejtor i Përgjithshëm i Astronomy Group Dubai, tha për Gulf News se agjërimi i dy Ramazanëve në një vit nuk duhet të konsiderohet si një fenomen i pazakonshëm, pasi muaji hënor fillon 10 ditë më parë çdo vit.