Najat Belkacem baresha që u bë Ministre Arsimi në Francë

Najat Belkacem u lind në një fshat të Marokut pranë regjionit të Rif në Nador.

Ajo u rit në një fshat bashkë me 7 vëllezërit dhe motrat e saj.

Në moshën 5 vjeçare ajo i’u bashkua babit dhe nënës së saj për tu ndihmuar në ndërtim bashkë me motrën e saj.

Më vonë pasi kreu shkollimin përfundoi Studime Politike në Institutin e Parisit, transmeton Infoshqip.com

Fëmijëria e saj ka qenë jo pak e vështirë ajo ka ndihmuar edhe si bareshë dhensh në malin Rif në Marok.

Sado ëndërimtare të ketë qenë nuk do i’a kishte marrë mendja se një ditë do të bëhej Ministre e Arsimit në Francë.

Ajo e mori këtë post në vitin 2014 dhe sot e kësaj dite vazhdon të jetë një ndër femrat më të suksesshme.