Në këtë mënyrë ju mund ti shpëtoni thonjtë nën mish pa vizituar mjekun

Këpucët e papërshtatshme ose prerja e tyre jo e mirë për këmbët tuaj mund t’ju sjellë një problem shumë të madh siç janë dhe futja e thonjve në mish.

Shka ku kryesor janë pre.rja e gabuar e thonjve dhe zgjedhja e këpucëve shumë të vogla dhe jo të lirshme në pjesën e thonjve.

Shty.pja që krijojnë këpucët bën që drejtimi thonjve tuaj të jetë i gabuar dhe në këtë mënyrë ato rriten nën lëkurë.

Çelësi i zgjidhjes së këtij problemi është parandalimi: përdorni teknikat e duhura.

Pritini thonjtë në formë të lakuar dhe jo drejtë, nëse shkoni për të rregulluar thonjtë e duarve apo të këmvbëve në një sallon atëherë sigurohuni që të jetë i duhuri dhe vajzat që kujdesen për ju të jenë profesionale.

Përdorimi i instrumenteve të papërshtatshëm dhe jo-steri le dhe koordinim të dobët të syrit mund të rezultojnë që thonjtë të shkurtohet në mënyrën e gabuar.

Për të zgjidhur këtë problem në shtëpi mund të përdorni këtë mënyrë: Futini këmbët tuaj në një legen me ujë dhe kripë sepse qetëson zonën ku mund të keni ënjtje.

Ose nëse problemi është i vazhdueshëm dhe këto opsione nuk ju bëjnë të ndiheni më mirë atëherë duhet të kontaktoni me mjekun tuaj.