Nënat që kanë mbetur me barrë duhet të kenë kujdes mos të stresohen.

Se disa e kanë zakon për tu stresuar pa nevojë.

E kjo gjë ndikon jo mirë në shëndetin e frytit tuaj.

Nënat që përjetojnë stres gjatë shtatëzanisë, ekziston mundësia që fëmija më vonë të ketë çrregullime të personalitetit.

Hulumtimi i ri i botuar në British Journal of Psychiatry pretendon të jetë i pari në llojin e tij që heton lidhjen midis stresit prenatal dhe çrregullimit të personalitetit.

Për studimin, studiuesit nga Kolegji Mbretëror i Kirurgëve në Irlandë dhe Instituti Kombëtar i Finlandës për Shëndetësi dhe Mirëqenie vlerësuan një mostër prej 3.626 grave në Helsinki, Finlandë.

Pjesëmarrësit iu përgjigjën gjashtë pyetësorëve në lidhje me gjendjen e shëndetit të tyre mendor gjatë shtatëzanisë, të cilat përfshinin pyetje në lidhje me nivelet e stresit që ata përjetuan.

Nga foshnjat që gratë lindën, 40 u diagnostikuan me çrregullime të personalitetit.

pregnant woman with headache and pain