Një asteroid që është më shumë se një milje i gjerë do të jetë ende relativisht i largët nga toka

Shkencëtarët kanë bërë shaka se imazhi i fundit i pamjes së asteroidit dukej sikur ishte duke veshur një maskë për shkak të pluhurit dhe mbeturinave që kalojnë rreth tij.

“Karakteristikat topografike në shkallë të vogla si kodrat dhe kreshtat në njërën anë të asteroidit 1998 OR2 janë shkencore tërheqëse”, tha Dr Anne Virkki.

Asteroidi klasifikohet si një PHO (objekt potencialisht i rrezikshëm) sepse është më i madh se 140 metra dhe do të vijë brenda pesë milion të orbitës së tokës, por asnjë PHO e njohur nuk paraqet një rrezik të menjëhershëm për planetin.

Sidoqoftë, shkencëtarët vazhdojnë të mbajnë një sy në asteroid për të parë se si do të lëvizë përtej vitit 2020. /Lajmi.net/