Një detaj që duhet të dini lidhur me shpeshtinë e larjes së flokëve

Është thënë vazhdimisht se larja e shpeshtë e flokëve, nuk ka asnjë dobi për ta.

Dy herë në javë është mjaftueshëm.

Kjo gjë vlen veçanërisht në dimër pasi me këtë ritëm, lëkura nuk thahet dhe flokët mbeten të mbrojtur dhe më të shëndetshëm.

Gjithashtu sa më shpesh që të lahen flokët, aq më shumë yndyrë dhe pore hiqen, duke i bërë ata më delikatë.

Në rast se gjatë larjes përdorni plastmasin plastik që mos t’iu lagen flokët, duhet të zgjidhni të duhurin nën konsultën e parukieres, pasi plastmasi në flokë i bën më të thatë dhe jo të qëndrueshëm.

Gjithashtu një herë në javë, para larjes aplikoni në flokë një maskë ushqyese.