Njihuni me mikro-shtëpitë e Japonisë

Një ngastër e vogël toke mund të mos ju tërheqë shumë vëmendjen, por për një arkitekt japonez të quajtur Yasuhiro Yamashita nuk ka gjë më të bukur.

Arkitekti veteran ka ndërtuar më shumë se 300 shtëpi të vogla në Japoni, secila me forma unike dhe të veshura me personalitet.

E vetmja gjë që kanë të përbashkët këto shtëpi është madhësia e tyre.

Shtëpitë e projektuara nga Yamashita funksionojnë si gjithë shtëpitë e tjera duke përfshirë këtu mirëmbajtje, taksa fatura etj, por njerëzit nuk i zgjedhin sepse duan të kursejnë, i zgjedhin sepse ju pëlqen jeta modeste, minimaliste.

Më poshtë shihni fotot e mikro-shtëpive të projektuara nga arkitekti japonez: