Nuk ju duhet vizë: Qyteza norvegjeze ku mund të shkojë kushdo për punë

Vendi në fund të botës ku shkohet pa viza dhe kushdo është i mirëpritur.

Ky vend pothuajse në fund të botës, mund të shkohet pa viza dhe kushdo është i mirëpritur.

Qyteti Akrtik Longyearbyen është në një ishull, pjesë e arkipelagut Svalbard, midis Norvegjisë dhe Polit të Veriut.

Ishulli është një zonë ku kushdo mund të shkojë pa viza për të jetuar e për të punuar.

Ka qenë pjesë e Norvegjisë që në vitin 1920, kur u popullua për herë të parë.

Ka 2500 banorë nga 51 kombësi të ndryshme.

Ka katër muaj vetëm ditë, katër muaj vetëm natë Arinjtë polarë janë një rrezik i vërtetë, ndaj banorët ruajnë njëri-tjetrin.