Pagjumësia në shtatzëninë e hershme: Pse ndodhë dhe çfarë duhet të bëni

Për një nënë të re, përvoja e privimit të gjumit pasi lind fëmijë është e sigurt.

Por, ju me siguri nuk e keni kuptuar se çfarë mund të ndodhë gjatë tremujorit të parë të shtatzënisë.

Shumica e grave përjetojnë probleme me gjumin gjatë shtatzënisë.

Gratë shtatzëna kanë tendencë të marrin më shumë gjumë gjatë tremujorit të parë por pësojnë një rënie të madhe në cilësin e gjumit të tyre.

Rezulton se shtatzënia mund të bëjë që të ndjeheni të lodhur gjatë gjithë ditës dhe mund të shkaktojë pagjumësi gjatë natës.

Çfarë shkakton pagjumësinë gjatë shtatzënisë?

Ka shumë arsye që ju mund të jeni zgjuar gjerë në orët e vona. Këto mund të përfshijnë:

Duhet të urinoni shpesh

Të vjellura

Dhimbje prapa

Butësia e gjirit

Dhimbje abdominale

Ëndërra.

Shkaqe të tjera të pagjumësisë mund të jenë të lidhura me stresin.

Ju mund të ndiheni të shqetësuara për lindjen ose shqetësoheni se si do të ekuilibroni punën me të qenit nënë e re.

Këto mendime mund t’ju mbajnë gjatë natës, veçanërisht nëse urinoni shpesh.

Mund të jetë e vështirë të shpërqendroheni nga këto mendime, por përpiquni të mbani mend se shqetësimi nuk është produktiv.

Përkundrazi, provoni të shkruani të gjitha shqetësimet tuaja në letër.

Kjo do t’ju japë një shans për të konsideruar zgjidhje të mundshme./GSH/