Parashikimi i Valon Sylës: Kaq përqind mund të arrijë Albin Kurti

Gazetari kosovar, Valon Syla, ka thënë se Lëvizja Vetëvendosje nuk do të mund të arrijë në asnjë mënyrë mbi 50% të votave.

Përmes një postimi në Facebook, Syla ka thënë se Kurti mund të shkojë deri në 40.5 %, e që i bie 110 mijë vota më shumë se sa që kishte në zgjedhjet e 6 tetorit.

‘Ref.erendum eshtë mbi 50%.

Albin Kurti s’mund i merr mbi 330.000 vota që i bjen 39.5%, apo max 40.5%… 221.000 i kishte në zgjedhjet e fundit.

Presidenti, duhet të zgjedhet para Kryeministrit dhe Qeverisë, pas konsolidimit të Kuvendit… ndryshe, shkohet automatikisht në zgjedhje të reja.

Mag.jistarët e sondazheve, i jepin zor për ta arritur Ref.erendumin e Kurtit’‘, shkroi Syla ndër të tjera./Lajmi