Përdorimi i gjuhës greke në jug të Shqipërisë/ Çuçi: Mos e merrni shërbimin nëse nuk ju ofrohet në shqip

E ftuar në emisionin ”Ora Verore” nga gazetari Ronaldo Sharka në ”RTV Ora”, zv.Minsitrja e Mjedisit dhe Turizmit Ornela Çuçi, foli për përdorimin e gjuhës greke në jug, gjatë ofrimit të shërbimeve.

Çuçi u shpreh se kjo nuk kështë një politikë qeveritare, por politikë e shitësit ose atij që ofron shërbimin.

Ajo bën thirrje që nëse shërbimi nuk ofrohet në shqip, të mos merret në greqisht.

Ornela Çuçi: ”Unë nuk e kam hasur ndonjëherë, por do ta jap një eksperiencë timen personale.

Në Strasburg, nëse ti futesh në një dyan edhe pse është një nga qendra e Europës, ka qendra tregtare ku nuk shërbehesh po nuk dite frëngjisht.

Nuk është politikë qeveritare, por politikë e dyqanxhit, e shitësit të dyqanit dhe e tregtisë.

Është politikë e personit që e ofron këtë shërbim, ose nuk di shqip.

Nëse ky shërbim nuk të ofrohet në shqip, mos e merr shërbimin në greqisht.”