Pse duhet të flesh çdo natë me një hudhër poshtë jastëkut?

Hudhra është një perime shumë e zakonshme në shumë kuzhina dhe përdoret në të gjithë botën.

Por, a e dini se disa njerëz e futin hudhrën nën jastëk?

Shumë njerëz që e kanë të vështirë të flenë dhe të bëjnë gjumë të qetë besojnë se vënia e një hudhre nën jastëk, çdo natë, do të përmirësojë dukshëm gjumin.

Sipas faqes në “Steps to Health”, përbërësit e squfurit në hudhër, së bashku me aromën e saj, kanë një efekt qetësues që ndihmon në përmirësimin e cilësisë së gjumit.

Era mund të jetë diçka bezdisëse në fillim, por pas disa ditësh, ajo nuk do të jetë problem dhe do ta kuptoni se hudhra është ilaçi më i mirë kundër pagjumësisë.

Madje ka efekt pozitiv edhe në performancën fizike, pasi hudhra ndihmon të në rritjen e niveleve të energjisë që do ju duhen për ditën tjetër.

Bashkë me vendosjen e hudhrës nën jastëk, gjithashtu mund të hash të paktën një hudhër në ditë me stomak bosh, me ose pa limon.

Hudhra në dietë mund të jetë shumë e dobishme për shëndetin.

A e dini se hudhra mund të luf.tojë sëmundjen, përfshirë edhe ftohjen e zakonshme? Dihet që hudhra është e njohur për të forcuar sistemin imunitar.

Sëmundjet kardiovaskulare që shkaktojnë sulme në zemër janë vra.sësit më të mëdhenj në botë.

Presioni i lartë i gja.kut, hipertensioni, është një nga nxitësit më të rëndësishëm të këtyre sëmundjeve.

Sipas studimeve, konsumimi i hudhrës ka një ndikim të rëndësishëm në uljen e presionit të gja.kut tek njerëzit me presion të lartë.

Hudhra, gjithashtu, përmirëson nivelin e kolesterolit, i cili mund të ulë rrezikun e sëmundjes së zemrës.

Të hash hudhër mund të ndihmojë në detoksifikimin e metaleve të rënda në trup.

Në doza të larta, komponimet e squfurit në hudhër janë treguar se mbrojnë trupin kundër dëmtimit të organeve nga toksiciteti i metaleve të rënda.