Pse meshkujt ulen në njërin gju kur propozojnë martesë?

Propozimet e martesës janë vërtet emocionuese, por njëkohësisht edhe të thjeshta.

Krejt çfarë duhet të bëni është të uleni në njërin gju, dhe ta pyesni personin që e dashuroni nëse dëshiron të martohet me ju – por gjithmonë duke e mbajtur një unazë në duar.

Sidoqoftë, përse ulemi në njërin gju?

Engagement Ring Bible thotë se kjo është shenjë respekti.

Vite më parë, meshkujt gjunjëzoheshin para mbretërve dhe liderëve tjerë si shenjë respekti, bindje dhe besnikërie.

Gjithashtu, kjo është edhe shenjë e zakonshme në ceremonitë fetare – ju gjunjëzoheni para Zotit.

Pra, në të njëjtën mënyrë ju gjunjëzoheni edhe para personit që e dashuroni, pasi që kjo është shenjë se dëshironi ta respektoni atë dhe t’ia kushtoni tërë veten atij personi.