Raporti Vjetor i OKB: Finlanda është vendi më i lumtur në botë

Vendi më i lumtur i këtij viti në Tokë është Finlanda, sipas një raporti vjetor të OKB-së – duke rrëzuar Norvegjinë nga vendi i parë.

Raporti i Lumturisë Botërore mat “mirëqenien subjektive” – ​​sa njerëz të lumtur mendojnë se janë dhe pse.

Vendet nordike shfaqen rregullisht në pesë vendet e para, ndërsa vendet e goditura nga lufta dhe një numër në Afrikën sub-Sahariane shfaqen rregullisht në pesë të parat.

Burundi ishte aspak i lumtur, duke marrë përsipër nga Republika e Afrikës Qendrore.

Ajo ra në krizë kur oferta e Presidentit Pierre Nkurunziza për rizgjedhjen në një mandat të tretë në vitin 2015 shkaktoi protesta nga mbështetësit e opozitës, të cilët thanë se masa ishte jokushtetuese.

Raporti i sivjetshëm i Rrjetit të Zgjidhjeve për Zhvillimin e Qëndrueshëm të OKB-së gjithashtu përmban të dhëna për lumturinë e emigrantëve në vendet pritëse, ndërsa Finlanda po ashtu është në krye të emigrantëve më të lumtur.

Anketa rendit rreth 156 vende nga nivelet e tyre të lumturisë dhe 117 nga lumturia e emigrantëve të tyre.

Norvegjia, Danimarka, Islanda dhe Zvicra ishin vendet e tjera në pesë vendet e para.

Mbretëria e Bashkuar dhe SHBA erdhën në vendet e 19 dhe 18, respektivisht.

Togo konsiderohet të jetë fituesi më i madh i këtij viti, duke u ngjitur në 17 vende, ndërsa humbësi më i madh është Venezuela, e cila ka rënë nga 20 vende në vendin e 102-të.