Rekord botëror, ja sa milion dollarë u paguan për një diamant në formë të zemrës

Diamanti më i madh, i cilësuar si “i përsosur”, ka një formë të zemrës dhe është shitur dje në Gjenevë në shtëpinë e ankandeve “Christie”, kjo shitje përbën një “rekord botëror”

Ai është shitur për 14.99 milionë dollarë, duke i përfshirë taksat.

Kjo shitje është një “rekord botëror” për një diamant me formën e një zemre, ka thënë zëdhënësja e “Christie”, Alexandra Kindermann.

Rekordi i mëparshëm për një diamant të tillë ishte arritur në vitin 2011.

Atë vite, një diamant me 56.15 karat ishte shitur për 10.9 milionë dollarë.