Rishfaqet insekti i rrallë, i frikshëm dhe helmues pranë bregdetit shqiptar

Insekti më i madh ujor që ndodhet në Evropë është shfaqur në shtetin grek.

Insekti i cili quhet (Lethocerus patruelis) është shfaqur në Halkidiki të Greqisë dhe ka shkatuar panik te banorët.

Mediat vendase publikuan foton e insektit, madhësia e insektit është sa një filxhan.

Mësohet se kafshimi i tij është helmues dhe shkakton dhimbje të rënda akute, por helmi nuk shkakron vd.ekje te njerëzit.

Nuk është hera e parë që insekti shfaqet në territorin e Greqisë.

Një insekt i tillë u shfaq edhe rreth një dedakë më parë, madje kafshoi edhe një fëmijë në moshën 10-vjeçare.

Autoritet po vëzhgojnë zonën për të parandaluar përhapjen e insektit të frikshëm.

Në videon më poshtë mund ta shihni demonstrimin se sa i rrezikshëm është kafshimi i këtijë insekti: