Shoku i ngushtë i Astrit Deharit ka rrëfyer për takimin e fundit me të.

Atë moment e kujton sikurse sot.

Ditën e enjte doli raporti zviceran mbi vd, ekjen e Astrit Deharit.

Ky raport, e përjashton mundësinë që Astriti ta ketë vr rarë veten dhe lë të hapura dyshimet se ai mund edhe të jetë vgrarë.

Për të biseduar për këtë çështje, i ftuar në Frontal T7 , ishte shoku i Astrit Deharit, Atdhe Arifi, i cili u arrestuasë bashku me Deharin, nën dyshimin pë rsulminndaj Kuvendit të Kosovës.

Arifi tha se për herë të fundit Astrit Deharin, e pa me 1 shtator 2016 kur po na transportonin nga Stacioni Policor në Prishtinë.

Ai tregoi se e pyeti Astritin se ku po e dërgojnë, kurse ky i fundit, e nxori kokën nga kombi dhe i tha se për në Prizren.

“Ditën e fundit e ka takuar me 1 shtator, në kombit e transportit për bur, gje.

Ma bëri, tha ku po të dërgojnë ty, i thashë në Pejë.

Pastaj e pyeta se ku po të dërgojnë ty?

Astriti e nxori kokën nga kombi, e tha mua në Prizren.

Kjo është hera e fundit që e kam takuar e që kam biseduar me Astrit Deharin.” deklaroi Arifi.

Tutje, ai ka treguar për momentin kur e morri lajmin përv dekjen e Deharit.

“Unë isha në bu rgune Lipjanit.

E morra vesh nga lajmet e TV 21, pastaj u ndal rryma.

Erdhën gardianët më thanë që kemi probleme, iu thashë jo, na i kenivr arë Astritin.

Ata me kanë thënë, mos bë jvet ëvrasje edhe ti sikur Astriti.”, deklaroi Arifi në T7.Express