Sekretet e veturave të cilat vetëm shoferët me përvojë i dinë

Pavarësisht nëse jeni në pronësi të një veture për vite me radhë ose thjesht mësuat si ta drejtoni, ka shumë gjëra që mund të mos i dini për makinën tuaj.

Në fakt, ekspertët e vërtetë të makinave do t’ju tregojnë se disa nga gjërat që mendoni se i dini për makinën tuaj mund të jenë më pak se të vërteta.

Për shumë gjëra që bëni për makinën tuaj, për shembull, në të vërtetë mund të jenë të panevojshme.

Bright Side tregon disa prej tyre:

Është më e rëndësishme të siguroheni që nuk e mbaroni vajin sesa ta mbani vajin të pastër

Nëse mendoni se duhet të plotësoni vajin e makinës tuaj çdo 3,000 milje, duhet të dini se ekspertët në të vërtetë sugjeruan të prisni deri rreth 7.500 milje, me disa profesionistë që pretendojnë se është e sigurt të prisni rreth 10,000 milje.

Mos i kërkoni mekanikut tuaj të ndërroj gomat tuaja

Kur bëhet fjalë që gomat tuaja të ndërrohen, mos pyet mekanikun tuaj.

Jo vetëm që është e vështirë të tregohet nëse ato janë lëvizur në të vërtetë, por shumë specialistë nuk besojnë se në të vërtetë ndihmojnë që gomat të përmirësojnë shpejtësinë.

Nëse keni nevojë për mekanikun tuaj për të ndërruar gomat tuaja, shënojini ato me shkumës për të siguruar që ato janë rrotulluar në të vërtetë.

Mos kini frikë nga drita e kontrollit të motorit

Arsyeja më e zakonshme që drita juaj e motorit të kontrollit shfaqet në pultin tuaj, është sepse kapaku juaj i gazit nuk është i fiksuar sa duhet, duke bërë që oksigjeni të hyjë brenda vijës së gazit.

Shpesh, ajo që shfaqet në pultin tuaj varet nga modelimi i çështjeve të automjetit ose softuerit në vend të problemeve aktuale me makinën.

Kurse për drejtimin e makinës online mund të ndihmojë vërtet në përmirësimin e përvojës tuaj me makinë

Ka shumë përfitime kur bëni kurse në internet: ato mund t’ju ndihmojnë të kurseni para për sigurimin e makinës, të merrni pikë nga rekordi juaj i drejtimit dhe t’ju mbajë të azhurnuar në ligjet e drejtimit.